Merel Eline

Buikdans biedt zo'n rijkdom aan vrouwelijke energie en inspiratie!
Daar wil ik alle vrouwen mee in contact brengen.

Buikdansen is heerlijk. Lekker intens bewegen en genieten van je eigen lichaam. Schouders, borsten, buik, heupen. Baarmoeder en hart. Helemaal voor jezelf en op en top vrouwelijk. Ontvankelijk, uitdagend, speels. Krachtig. Aards.

Met buikdansen kun je de essentie van het echt oer-vrouwelijke in jezelf voelen en tot leven brengen. 
.
En het is natuurlijk gewoon fijn dat je er een sterk en soepel lijf van krijgt. 
"De slangekracht kundalini rust opgerold in de bekkenbodem en wacht daar op het moment dat zij zal worden gewekt, om op te stijgen naar het hoofd".
(Rüdiger Dahlke)
.
Wij gaan er normaal gesproken van uit dat onze intelligentie in ons hoofd zit, in ons brein. Maar elders in ons lichaam, zoals in je baarmoeder en in je hart, zit ook intelligentie. 
Buikdansen kan je helpen je te verbinden met de wijsheid van je baarmoeder en je hart. 
.
En daarmee met je enorme potentie aan vrouwelijke authenticiteit die daar ligt opgeslagen; je zachtheid, je sensualiteit en je ontvankelijkheid. Zo helpt buikdansen je om geleidelijk meer vanuit jouw eigen vrouwelijke kracht te gaan leven. 

Meer weten?

In onze samenleving waar de mannelijk energie enigszins overheerst is een gebrek aan de zachtere vrouwelijke kwaliteiten. Om mee te kunnen doen, serieus genomen te worden, zetten we teveel de mannelijke eigenschappen in om te bereiken wat we zogenaamd nastreven. Daarmee stoppen we onze wezenlijke kwaliteiten zoals kwetsbaarheid,  sensualiteit en het luisteren naar ons gevoel, weg. 
.
Ik zou het zo mooi vinden als wij vrouwen als zusters weer voluit van onze eigen authentiek vrouwelijke kwaliteiten kunnen genieten. Krachtig kwetsbaar durven zijn en onze sensuele (gevoelige) zachtheid in ons leven én in de samenleving kunnen integreren.

When women come together, 
Magic happens!

Over Merel

Hoe kwam ik bij buikdans?

Ooit deed ik de opleiding tot sociaal kunstzinnig therapeut. Dat was na de middelbare school. Dansen doe ik al graag zolang ik me kan herinneren. Als kind was het klassiek en jazzballet. Maar op een dag zag ik een buikdanseres op TV. 

Die magisch beweeglijke buik, dat vond ik zo bijzonder..

Misschien kwam dit wel door de fascinatie die ik van nature heb voor het onderwerp vrouwelijkheid en sensualiteit. Want daardoor boeien ook de Vrouwelijke Tao, de Godinnenleer, Sacred Feminine en Tantra, enzovoorts me zo mateloos. Allemaal belangrijke inspiratiebronnen, voor mijzelf én voor mijn danslessen

Enfin, toen ik later dus weer eens aan dansen wilde beginnen, koos ik zonder aarzelen voor buikdansen.

 

Elke beweging die je maakt heeft invloed op je energiehuishouding en je lijf.

En dus op je gezondheid, en ook op je welbevinden en je gemoedstoestand. Je lijf is het instrument van je ziel, daarmee ervaar je het leven, volledig.

Bij uitstek helpt buikdans je om het sprankelende, het sensueel vrouwelijke in jezelf, je hart en baarmoeder te ontdekken. Je daarmee te verbinden en je eraan op te laden. En te voelen hoe wijs en krachtig je eigenlijk bent.

Wil je contact met Merel Eline? Of wil je meer weten over Holistisch Buikdansen? Of over lessen, workshops of optredens?

Vul gerust het formulier in, ik zal snel reageren.