Merel Eline

Het is mijn drijfveer om deze inspirerende rijkdom op speelse en vrouwelijke wijze in contact te brengen met andere vrouwen.

Dansen deed ik als kind al spelenderwijs en legde ik mijn basis met klassiek- en jazzballet. 

Na mijn afstuderen voelde ik dat het weer tijd was om verder te gaan met dansen. Toentertijd kwam het buikdansen op mijn pad en sindsdien is zij een rode draad in mijn leven geworden. 

Inmiddels heb ik me ruim 15 jaren verdiept in de Oriëntaalse dans. Zij brengt me bij de essentie van het oer vrouwelijke.

Holistisch buikdansen bevat vele elementen zoals speels, sensueel, ontvankelijk, krachtig, aards en nog veel meer. Het is mijn drijfveer om deze inspirerende rijkdom in contact te brengen met andere vrouwen.

Sinds een aantal jaren ben ik zelf begonnen met Oriëntaalse dansactiviteiten en lessen te verzorgen. Overleg hierin is altijd mogelijk.

De Heilige Graal

De buikdans waar ik me vooral in heb ontwikkeld zijn de Baladi en de klassiek Egyptische stijl waarbij voor mij het bekken- en buikgebied een centrale rol hebben. Het gaat hier om een oneindige fundament aan vrouwelijke kracht en is alom de basis van de buikdans. 

Rüdiger Dahlke: "De slangekracht kundalini rust opgerold in de bekkenbodem en wacht daar op het moment dat zij zal worden gewekt, om op te stijgen naar het hoofd".

Het lichaam in balans en de geest tot rust

Naast de Oriëntaalse dans ben ik me gaan verdiepen in emotioneel lichaamswerk, in het Osho Meditatie Centrum Wajid en op Venwoude.

Van huis uit ben ik sociaal kunstzinnig therapeut. Ik heb altijd gevonden dat buikdansen hier heel nauw bij aansluit. Hierbij werk ik met vorm- en gebaarkwaliteiten vanuit het antroposofisch mensbeeld.

Het onderwerp vrouwelijkheid en sensualiteit heeft me altijd al geïntrigeerd en nieuwsgierig gemaakt. Daardoor ontdekte ik ook de vrouwelijke tao, de godinnenleer en de onsmiskenbare raakvlakken met buikdans.

Wil je contact met Merel Eline en verdere informatie over Holistisch Buikdansen, buikdanslessen, workshops, optredens of andere buikdansactiviteiten?

Vul gerust het formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op


Wil je contact met Merel Eline en verdere informatie over Holistisch Buikdansen, buikdanslessen, workshops, optredens of andere buikdansactiviteiten?

Vul gerust het formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op